woensdag 3 oktober 2012

Chocolade cupcake

Een chocolade cupcake vind ik geen makkelijke cupcake om te maken. Ik ben namelijk niet zo voor pure chocolade dus wil ik dat de chocolade geen dominante doorsmaak heeft. Toch moet er voldoende chocolade inzitten om naar een chocolade cupcake te zijn. Daarom heb ik nu een recept waar ik geen gebruik maar van cacao maar met zelf geraspte chocolade. 



Stap 1.: Over voorverwarmen op 180°
Stap 2.: De boter (200 gram) en de suiker (100 gram) ongeveer een 5 tal minuutjes los kloppen tot een mengels. 
Stap 3.: 3 eiren (één voor één) toevoegen en los kloppen voor 5 minuutjes
Stap 4.: Gezeefde zelfrijzende bloem (250 gram) toevoegen
Stap 5.: Rasp 75 gram pure chocolade, dat moet niet de dunste rasp zijn die je hebt maar ook niet de dikste. Als er bij het einde van het stukje wat groter stukken invallen is dat niet erg. 
Stap 6.: Vul nu eerst de cupcake met de vanille vulling (1 grote eetlepel per papiertje of als je een ijschep hebt is dat nog beter)
Stap 7.: 20 tal minuten in de oven en hebt een overheerlijke cupcake


Topping # Chocolade
Stap 1.: Neem 20 gram pure chocolade en smelt deze samen met een paar druppels water in de microgolf oven. Dit moet helemaal niet lang en het moet ook niet helemaal gesmolten zijn. Want zodra je er in begint te roeren gaat de rest mee smelten. (Dit kan snel fout gaan, dus beter meerdere malen na elkaar in de microgolf dan in één keer heel warm te gaan)
Stap 2.: Voeg er nu een klein klontje boter aan toe en klop het goed op.
Stap 3.: dompel de cupcake nu in de chocolade en laat het op het cupcakje opstijven.


Topping # Swiss buttercream
Stap 1.: Doe 1 eiwit in een pot om au bain marie te laten smelten met 40 gram vanille suiker
Stap 2.: Wanneer de suiker is gesmolten is , ongeveer 10 minuten, laat je het mengsel afkoelen
Stap 3.: Daarna als het mengsel is afgekoeld doe je het in de keukenmixer en voeg je er 50 gram, één voor één klontjes, boter aan toe
Stap 4.: Even laten opstijven maar niet in de koelkast. 
Stap 5.: Spuit bovenop nu bovenop de chocolade, dat mag meer zijn dan anders, en werk af met chocoladeschilfers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten