maandag 22 oktober 2012

Appel Cupcake -

Al een geluk dat ik zo een goede moeder heb die voor donderdag voor mij een "goodiebag" heeft gemaakt met verse groenten en fruit uit de tuin !! 
Want hierdoor heb ik overheerlijke appel cupcakes kunnen maken.. 


Stap 1.: Over voorverwarmen op 180°
Stap 2.: De boter (200 gram) en de suiker (100 gram) ongeveer een 5 tal minuutjes los kloppen tot een mengels. 
Stap 3.: 3 eiren (één voor één) toevoegen en los kloppen voor 5 minuutjes
Stap 4.: Voeg één plat gemixte appel toe
Stap 5.: Gezeefde zelfrijzende bloem (250 gram) toevoegen
Stap 6.: Vul nu eerst de cupcake met de vanille vulling (1 grote eetlepel per papiertje of als je een ijschep hebt is dat nog beter)
Stap 7.: 20 tal minuten in de oven en hebt een overheerlijke cupcake


Topping # Appel
Stap 1.: Mix één appel en zeef het overbodige sap er uit. 
Stap 2.: Voeg er nu 50 gram poedersuiker toe
Stap 3.: Als het mengels te waterig is doe je er nog een beetje meer suiker bij of een klontje boter. 


Topping # Buttercream
Stap 1.: Heel simpel meng 50 gram boter met 70 gram poedersuiker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten