vrijdag 21 september 2012

Surprise cupcake -

Suprise, het is zowel een vanille als chocolade cupcake..
En hoe doen we dan, wel dat vertel ik je graag !!

Recept voor 12 cupcake 

Stap 1.: Over voorverwarmen op 180°
Stap 2.: De boter (200 gram) en de suiker (100 gram) en ook  1 pakje vanille suiker ongeveer een 5 tal minuutjes los kloppen tot een mengels. 
Stap 3.: 3 eiren (één voor één) toevoegen en los kloppen voor 5 minuutjes
Stap 4.: Gezeefde zelfrijzende bloem (200 gram) toevoegen
Stap 5.: Vul nu eerst de cupcake met de vanille vulling (1 grote eetlepel per papiertje of als je een ijschep hebt is dat nog beter)
Stap 6.: Smelt 50 gram pure chocolade en meng het met de overschot van het deeg. 
Stap 7.: Doe het chocolade deeg in een spuitzak en in het midden van het vanille deeg. Zorg ervoor dat je geen chocoladedeeg niet meer ziet als je in het in oven doet. 
Stap 8.: 20 tal minuten in de oven en hebt een overheerlijke cupcake

Topping # Swiss buttercream

Stap 1.: Doe 1 eiwit in een pot om au bain marie te laten smelten met 40 gram vanille suiker
Stap 2.: Wanneer de suiker is gesmolten is , ongeveer 10 minuten, laat je het mengsel afkoelen
Stap 3.: Daarna als het mengsel is afgekoeld doe je het in de keukenmixer en voeg je er 50 gram, één voor één klontjes, boter aan toe
Stap 4.: Laten opstijven en spuiten 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten