woensdag 5 september 2012

Birthday blueberry cupcake -

Iemand een verjaardag of geboorte cupcake? 
Dat kan door simpel weg een zelf gemaakt vlaggetje toe te voegen

Ik geef jullie dan ook graag met trots mijn 'eerste' volledig eigen recept. 


Recept voor 12 cupcake 

Stap 1.: Over voorverwarmen op 180°
Stap 2.: De boter (200 gram) en de suiker (100 gram) ongeveer een 5 tal minuutjes los kloppen tot een mengels. 
Stap 3.: 3 eiren (één voor één) toevoegen en los kloppen voor 5 minuutjes
Stap 4.: Gezeefde zelfrijzende bloem (200 gram) toevoegen
Stap 5.: Cupcake vormpje vullen (1 grote eetlepel per papiertje of als je een ijschep hebt is dat nog beter)
Stap 6.: Steekt nu 3/4 bosbessen in het deeg en zorg ervoor dat het niet meer zichtbaar is
Stap 7.: 20 tal minuten in de oven en hebt een overheerlijke cupcake

Topping # Swiss buttercream

Stap 1.: Doe 1 eiwit in een pot om au bain marie te laten smelten met 40 gram vanille suiker
Stap 2.: Wanneer de suiker is gesmolten is , ongeveer 10 minuten, laat je het mengsel afkoelen
Stap 3.: Daarna als het mengsel is afgekoeld doe je het in de keukenmixer en voeg je er 50 gram, één voor één klontjes, boter aan toe
Stap 4.: Laten opstijven en spuiten en versieren met een bosbes, let er dus op dat je er nog overhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten