vrijdag 3 augustus 2012

Amandel Cupcake -

Een amandelboom dat is nog eens een idee voor in de tuin. Want er is niet zo lekker dan ingrediënten van uit je eigen tuin..

Recept voor 12 cupcake 

Stap 1.: Over voorverwarmen op 180°
Stap 2.: De boter (125 gram) en de suiker (125 gram) ongeveer een 5 tal minuutjes los kloppen tot een mengels. 
Stap 3.: 2 eiren (één voor één) toevoegen en los kloppen voor 5 minuutjes
Stap 4.: Gezeefde zelfrijzende bloem (100 gram) toevoegen
Stap 5.:  100 gram geplette amandel stukje toevoegen,  alles goed mengen. 
Stap 6.: Cupcake vormpje vullen (1 grote eetlepel per papiertje of als je een ijschep hebt is dat nog beter)
Stap 7.: 25 tal minuten in de oven en je hebt je energie cupcake !!

Topping # Swiss buttercream

Stap 1.: Doe 2 eiwitten in een pot om au bain marie te laten smelten met 100 gram kristal suiker
Stap 2.: Wanneer de suiker is gesmolten is , ongeveer 10, laat je het mengsel afkoelen
Stap 3.: Daarna als het mengsel is afgekoeld doe je het in de keukenmixer en voeg je er 125 gram, één voor één klontjes, boter aan toe
Stap 4.: Laten opstijven en spuiten maar !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten