Wat is er nu zo speciaal aan een zwarte woud cupcake..
Ze zijn gevuld met kersenjam van de mama en bedekt met heerlijke buttercream
Recept voor 12 cupcake
Stap 1.: Over voorverwarmen op 180°
Stap 2.: De boter (125 gram) en de suiker (125 gram) ongeveer een 5 tal minuutjes los kloppen tot een mengels.
Stap 3.: 2 eiren (één voor één) toevoegen en los kloppen voor 5 minuutjes
Stap 4.: Gezeefde zelfrijzende bloem (100 gram) toevoegen, alles goed mengen.
Stap 5.: 2 eetlepels cacao en 2 eetlepels bakpoeder toevoegen, klop het beslag goed glad.
Stap 6.: Cupcake vormpje vullen (1 grote eetlepel per papiertje of als je een ijschep hebt is dat nog beter)
Stap 7.: 20 tal minuten in de oven en je hebt bijna heerlijke zwartewoud cupcakes.
Vulling
Stap 1.: Snij met een schep mesje een vanboven op de cupcake een rondje
Stap 2.: Haal een beetje cake eruit en leg dit op een bord
Stap 3.: Vul de cupcake met kersen jam
Stap 4.: Leg het bovenste (wat je eraf hebt gesneden) er terug op, zo nauwkeurig moet het niet want we gaan het bedekken met vanille topping
Topping
Stap 1.: 125 gram boter en 125 gr poedersuiker mengen tot een stevig mengsel
Stap 2.: Voeg nog extra vanille extra toe
Stap 3.: Dresseren maar..
Kersenjam zelf maken.. een goed recept vind je HIER
Vulling
Stap 1.: Snij met een schep mesje een vanboven op de cupcake een rondje
Stap 2.: Haal een beetje cake eruit en leg dit op een bord
Stap 3.: Vul de cupcake met kersen jam
Stap 4.: Leg het bovenste (wat je eraf hebt gesneden) er terug op, zo nauwkeurig moet het niet want we gaan het bedekken met vanille topping
Topping
Stap 1.: 125 gram boter en 125 gr poedersuiker mengen tot een stevig mengsel
Stap 2.: Voeg nog extra vanille extra toe
Stap 3.: Dresseren maar..
Kersenjam zelf maken.. een goed recept vind je HIER
Geen opmerkingen:
Een reactie posten